Активите на ДФ ЮГ Маркет Максимум нараснаха със 100% за месец и половина

842
Активите на ДФ ЮГ Маркет Максимум нараснаха със 100% за месец и половина

Нетната стойност на активите на ДФ ЮГ Маркет Максимум нарасна със 100% само за последните месец и половина и вече възлиза на 7.14 млн. лв. Припомняме, че фондът стартира 2007-а година с управлявани 1.02 млн. лв.

От началото на годината договорен фонд ЮГ Маркет Максимум има доходност от 82.24%, докато за последните шест месеца тя възлиза на 56.12%.

Според портфолио мениджъра на фонда Гено Тонев до края на годината нетната стойност на активите ще преминат границата от 10-12 млн. лв.

Общо 73.34% от активите на дружеството са инвестирани в акции на български компании.
С най-голям дял в портфейла на ДФ ЮГ Маркет Максимум са книжата на Холдинг Пътища (9.30%), приключили изминалата търговска сесия на исторически максимум от 25 050 лв., както и акциите на ЗПАД Булстрад и Евроинс, със съответно 5.03 и 4.95 на сто.

С по над 4% дял в активите на фонда са акциите на Монбат и Актив Пропъртис, докато с над 3 на сто са книжата на други пет публични компанни като Дружба стъкларки заводи, Оловно-цинков комплекс, Мостстрой, Оргахим и Стара планина Холд.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg