Активите на ДФ Юг Маркет Максимум преминаха границата от 3 млн. лв. и по данни от края на вчерашния ден възлизат на 3.067 млн. лв., съобщиха за Профит.бг от дружеството.

От началото на годината нетната стойност на активите бележи повишение с 221.7%, докато за второто тримесечие ръстът е от 84.85 на сто.

По данни от 4 юли ДФ Юг Маркет Максимум е инвестирал 72.15% от активите си в акции.

Най-големите инвестиции на договорния фонд са ХД Пътища и Химимпорт, заемащи респективно 10.86 и 5.94 на сто от портфейла, докато Евроинс и Монбат са с 4.78 и 4.04 процентен дял.

Справка в портфейла на фонда показва, че Юг Маркет Максимум е участвал на IPO-тата на Корпоративна Търговска Банка и Първа Инвестиционна Банка.

В облигации са инвестирани общо 5.92% от активите на дружеството, докато в разплащателни сметки и по депозитни сметки са респективно 9.08 и 8.17 на сто.

„Очаквам до края на годината активите, които управлява УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт, да достигнат 5 млн. лева, като в тази сума не включвам активите на подготвяния от нас балансиран договорен фонд. Неговият старт ще бъде към края на лятото и очаквам по този начин да предложим по-голям избор на нашите клиенти,” каза Гено Тонев, портфолио мениджър на ДФ ЮГ Маркет Максимум.

Фондът е с рисков профил, като от началото на годината постигнатата доходност е 45.18%.