Активите на Елана Фонд Мениджмънт достигнаха 107 млн. лв. в края на февруари

572
Активите на Елана Фонд Мениджмънт достигнаха 107 млн. лв. в края на февруари

В края на февруари 2008 г. активите, управлявани от Управляващото дружество Елана Фонд Мениджмънт, вече са 107.13 млн. лв., съобщиха от компанията.

При колебливото движение на Българска фондова борса от началото на годината целият пазар на взаимни фондове отбеляза известен спад в стойността на активите и доходността.

При среден спад на активите на дружествата от началото на 2008 г. от 23% стойността на активите на взаимни фондове Елана е отбелязала спад само със 7.5%.

В резултат на акумулиране на средства във фондовете си и запазване на вложителите си, в края на февруари Елана Фонд Мениджмънт увеличи пазарния си дял на 14.53 на сто спрямо 14.3% в края на януари.

Всички фондове на Елана Фонд Мениджмънт регистрираха положителна доходност за месец февруари, с което балансираните и високорисковата схеми намалиха спада си в резултат на корекцията на борсата през месец януари.

Доходността за месеца на Елана Еврофонд е 0.33%, за Елана Балансиран EUR Фонд е 0.97%, за Елана Балансиран USD Фонд е 0.85%, а за Елана Високодоходен фонд е 1.23%.

Новите нискорискови схеми на Елана Фонд Мениджмънт вече отбелязват ръст в активите си от началото на годината: награденият за Инвестиционен продукт на 2007 г. Елана Фонд Паричен Пазар (6-то Международно изложение “Банки, Инвестиции, пари”) премина прага от 10 млн. лв. за своите 4 месеца публично предлагане, а въведеният от 1 февруари Елана Долар Фонд акумулира активи в левова равностойност над 900 000 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg