Активите управлявани от Алфа Асет Мениджмънт нараснаха с 42% за един месец

459
Активите управлявани от Алфа Асет Мениджмънт нараснаха с 42% за един месец

Общата стойност на активите управлявани от УД Алфа Асет Мениджмънт нарасна с 42% само за месец. Причините за значителния ръст са въведените през месец май за първи път в България услуги - продажбата на дялове по Интернет, както и доброто представяне на фондовете управлявани от дружеството.

Алфа Асет Мениджмънт управлява два взаимни фонда - Алфа Индекс Топ 20, единственият индексен фонд в Бълария, и Алфа Индекс Имоти, първият секторен договорен фонд в страната. Активите на Алфа Индекс Топ 20 надхвърля 3.1 млн. лв. в края на август, като ръстът за последния месец е 60%, а тези на Алфа Индекс Имоти са малко над 2 млн. лв.

“Все повече инвеститори, както институционални, така и индивидуални, откриват потенциала на пасивната инвестиционна стратегия и ни се доверяват. Пасивната стратегия, която следват и двата ни фонда, залага на максимата,че пазарът е достатъчно ефективен и неговото следване без излишни разходи и спекулации, позволява да се получи максимална доходност при минимален риск.", коментира Петър Василев, портфолио мениджър на дружеството.

Друга важна причина за бързия ръст на активите управлявани от Алфа Асет Мениджмънт е стартирането на месец май на уникалната услуга за българския пазар - онлайн търговия.
Чрез тази услуга всеки инвеститор може да закупи дялове на Алфа Индекс Топ 20 или Алфа Индекс Имоти, без да се налага да посещава офиса на дружеството - с няколко кликвания на мишката и банков превод или плащане черз е-pay, инвестицията е бърза и лесна, като сигурността на клиентите и защитата на данните е гарантирана.

Важна причина за ръста на активите е и доброто представяне на двата фонда. За последната една година Алфа Индекс Топ 20 постигна доходнот от 83.8%, което го нарежда на едно от челните места в сектора на взаимните фондове. Алфа Индекс Имоти, който е с нискорисков портфейл, постигна доходност от 26% за последните 12 месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg