Акциите на Алфа кредит АДСИЦ се въвеждат за търговия на 13 март

578

БФБ-София АД въвежда за търговия емисията акции на Алфа кредит АДСИЦ на 13 март, според съобщение, публикувано от институцията.

Размерът на емисията е 650 хил. лв., разпределена на 650 000 акции с номинална стойност от 1 лев. Присвоеният борсов код е ALCR.

Предметът на дейност на дружеството включва инвестиране на паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, вземания (секюритизация на вземания) покупко-продажба на вземания, както и извършване на други търговски дейности, пряко свързани с покупко-продажбата и/или секюритизацията на вземания.

На проведено Общо събрание на акционерите на 5 февруари 2007 г. на Алфа кредит АДСИЦ бе взето решение за овластяване на управителните органи за сключването на два договора за сесия на обща стойност от 261 хил. лв.

По силата на първия договор дружеството придобива вземане от Алфа финанс холдинг АД към Булброкърс Финанси ЕООД в размер на 150 984.38 лв.(стойност на сделката).

Другият договор, по силата на който Алфа кредит АДСИЦ-София придобива вземане от Кредитреформ България АД към Булброкърс Финанси ЕООД е в размер на 111 451.23 лв.

Съучредители в Алфа кредит АДСИЦ са Албена инвест холдинг АД и Текам ООД с по 30% и Алфа финанс холдинг АД с 40%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...