БФБ-София АД въвежда за търговия емисията акции на Алфа кредит АДСИЦ на 13 март, според съобщение, публикувано от институцията.

Размерът на емисията е 650 хил. лв., разпределена на 650 000 акции с номинална стойност от 1 лев. Присвоеният борсов код е ALCR.

Предметът на дейност на дружеството включва инвестиране на паричните средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, вземания (секюритизация на вземания) покупко-продажба на вземания, както и извършване на други търговски дейности, пряко свързани с покупко-продажбата и/или секюритизацията на вземания.

На проведено Общо събрание на акционерите на 5 февруари 2007 г. на Алфа кредит АДСИЦ бе взето решение за овластяване на управителните органи за сключването на два договора за сесия на обща стойност от 261 хил. лв.

По силата на първия договор дружеството придобива вземане от Алфа финанс холдинг АД към Булброкърс Финанси ЕООД в размер на 150 984.38 лв.(стойност на сделката).

Другият договор, по силата на който Алфа кредит АДСИЦ-София придобива вземане от Кредитреформ България АД към Булброкърс Финанси ЕООД е в размер на 111 451.23 лв.

Съучредители в Алфа кредит АДСИЦ са Албена инвест холдинг АД и Текам ООД с по 30% и Алфа финанс холдинг АД с 40%.