Акциите на Енемона се търгуват от 23 януари

1135
Акциите на Енемона се търгуват от 23 януари

Емисията акции на Енемона АД-Козлодуй () се въвежда за търговия от 23 януари, сряда, реши днес Съветът на директорите на БФБ-София АД.

Размерът на емисията е 11 933 600 лева, разпределена в същия брой акции с номинал от 1 лев. Присвоеният борсов код е ENM.

Нека припомним, че на 26 ноември се проведе първичното публично предлагане на Енемона, при което компанията пласира успешно емисия в размер на 2 млн. нови акции. Определената цена на пласирането бе горната граница от диапазона - 16.8 лв.

Интересът към IPO-то на Енемона намери отражение в 30-кратно презаписване на предложеното количество ценни книжа, получени от мениджърите на емисията ЕЛАНА Трейдинг и Обединена българска банка, възлизаха на 1 млрд. лв.

Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната дейност на Енемона АД.

До 2010 г. Енемона АД планира да направи още едно увеличение, като предвижда делът на свободно търгуемите акции да достигне 25%.

Енемона АД е българска частна компания, чиято основна дейност е реализация на проекти и инвестиции в областта на конвенционалната и атомна енергетика, екологията, енергийната ефективност и възобновяемите енергийни източници.

Съгласно консолидирания финансов отчет на Енемона АД за деветмесечието на 2007 г. нетната печалба на компанията възлиза на 10.408 млн. лв, с което се отчита увеличение от 8.709 млн. лева, което е нарастване от над 6 пъти, в сравнение със същия период на предходната година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg