Акциите на Фазан изкупени до ценовото ограничение, разнопосочен край за индексите

704
Акциите на Фазан изкупени до ценовото ограничение, разнопосочен край за индексите

Борсовите индекси приключиха средата на работната седмица разнопосочно, като индексът BG40 се повиши с 0.66% до ниво от 402.51 пункта, докато SOFIX загуби 0.3% от стойността си и приключи деня при ниво от 1 549.45 пункта.

Книжата на Оргахим продължиха с повишението си за трети пореден ден, като днес добавиха нови 3.6% към стойността си до ниво от 476.59 лв., съдействайки за повишението на широкия индекс.

Рекордният си ръст откакто станаха член на BG40 продължиха и акциите на Чугунолеене, като при изтъргуван обем от близо 600 броя те добавиха нови 8.5% към стойността си до средна цена от 31.89 лв. за брой. Най-високата и рекордна в историята цена при която се сключи сделка с книжата на дружеството бе при ниво от 34.40 лв. за брой.

Ръст от 3.3% регистрира и друг нов компонент на широкия индекс влязъл в състава му от началото на новата седмица - ОЦК.

До ценовото ограничение за деня бяха изкупени акциите на русенския производител на чорапи - Фазан. При позицията се изтъргуваха 1 441 броя, и така бе регистрирано повишение от 22.5% до ниво от 25.81 лв. за брой.

В края на деня офертите при дружеството завършиха при ниво от 24 лв. купува и липса на оферти продава. За последните три месеца книжата на компанията са поскъпнали със завидните 181%.

До позволените за деня 30% се повишиха и книжата на Формопласт, като се изтъргуваха над 1 900 книжа. Повишението при позицията се предопредели след новината за плановете на дружеството да увеличи капитала си 17 пъти.

Силно повишение през днешната борсова сесия регистрираха акциите на Адванс Терафонд. Те приключиха деня с ръст от 7.3% до ниво от 2.2 лв. за брой.

На отрицателна територия днес се търгуваха акциите на Благоевград БТ, загубили 4.5% от стойността си до ниво от 67.06 лв. за брой и изтъргуван обем от над 230 броя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg