Акциите на Фонд за инвестиции в недвижими имоти АДСИЦ, с борсов код FINI, ще започнат да се търгуват на Българска фондова борса от 4 март (вторник).

На проведено днес заседание на Съвета на директорите на БФБ, ръководството на борсата взе решение за регистрация на емисията акции на Неофициален пазар на акции, сегмент А, съобщиха от капиталовата институция.

Размерът на емисията е 650 хил. лв., разпределени в същия брой акции. Дружеството е с предмет на дейност инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти), посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи, подобрения по тях с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Румен Рашков е изпълнителният директор на ФИНИ АДСИЦ, а Светлана Александрова е директор за връзка с инвеститорите.

Нека припомним, че в началото на декември стана ясно, че задължителното първоначално увеличение на капитала на ФИНИ АДСИЦ е приключило успешно. Пласирани бяха 150 000 броя права, срещу които е упражнено правото за закупуване на акции.

Две юридически лица са придобили 119 000 акции или 79.33% от предложените за увеличение, а останалите са закупени от пет физически лица. Емисионната стойност на книжата е 1 (един) лев.

Учредители на дружеството са Енемона АД със 70% от капитала и Екоинвест холдинг АД с 30%.

Публикуваните досега новини около фонда, може да намерите тук.