БФБ-София регистрира за търговия акциите на Хюндай Пропъртис АДСИЦ от 22 юни, петък, става ясно от съобщение публикувано на сайта на борсата.

Емисията е в размер на 650 хил. лв., разпределена в същия брой акции с номинал от 1 лев. Борсовият код е HREIT.

Предметът на дейност на дружеството включва инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти) посредством покупка на право на собственост и други вещи права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, оборудване и обзавеждане на имотите с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда и/или последващата им продажба.

До 2008 г. Хюндай Пропъртис АДСИЦ планира да включи в портфейла си четири функциониращи продажбени и сервизни центъра на Хюндай (два в гр. София, район Дървеница и Люлин и по един в Пловдив и Бургас) и два в процес на изграждане, намиращи се в Благоевград и Сандански.

Фондът ще закупи и централната дистрибуторска база на Хюндай гр. София, Хюндай Бизнес Център, намираща се на Околовръстен път.

Дружеството планира да инвестира основно в имоти, формиращи дилърската мрежа за продажба и сервизно обслужване на автомобили модел „Хюндай” на територията на България, с цел последващото им отдаване под наем.

Индустриал Комерс ЕООД притежава 70% от капитала на фонда, докато останалите 30% са притежание на УД Сентинел Асет Мениджмънт АД.