След решение на Заместник-председателя на КФН, ръководещ управление “Надзор на инвестиционната дейност”, бе решено срокът за прекратяване на търговията с акциите на Мостстрой АД-София да се удължи до деня на промяната на номиналната стойност на акциите в Централен депозитар АД.

В този случай търговията с акциите на дружеството се възстановява, считано от деня, следващ датата на вписване на промяната в ЦД АД, и публикуване на съобщение за отпадане на основанието за временно прекратяване в бюлетина на борсата.

Припомняме, след взетите вчера решения за сплит в съотношение 1:10 по време на извънредното общо събрание на акционерите, от БФБ-София обявиха, че книжата на дружеството ще бъдат спрени за търговия за три дни.

От ръководството на дружеството обявиха, че Мостстрой ще се превърне в холдингова структура с три дъщерни компании - в София, Пловдив и Велико Търново. За 2007 г. от компанията очакват печалба в размер на 9-10 млн. лв. и приходи от 40 млн. лв.

Акционерите на дружеството гласуваха за освобождаването на членовете на съвета на директорите инж. Румен Йовчев, инж. Стоян Михайлов и Антоанета Костадинова, а за членове на Надзорния съвет бяха избрани Васил Божков, Ирена Маринова и Нове Холдинг АД.

С решение на събранието председателят на надзорния съвет на дружеството ще получава 6 000 лв. месечно, а всеки друг член - възнаграждение в размер на 5 000 лв. месечно.

Председателят на управителния съвет ще бъде възнаграден с 5000 лв. месечно, изпълнителният директор с 4000 лв. месечно, а всеки друг член на управителния съвет ще получава по 3000 лв. месечно.