Акциите на Софарма и София БТ с дивидент се търгуват до днес

540
Акциите на Софарма и София БТ с дивидент се търгуват до днес

Днес (6 юли) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Софарма АД-София и София БТ АД-София, в резултат на които приобретателят ще има право да получи дивидент.

Общото събрание на двете компании, проведено на 26 юни, взе решение да разпредели брутен дивидент от 0.10 лв. на акция (нетен дивидент от 0.093 лв.) за акционерите на фармацевтичната компания и по 0.886 лв. (нетен дивидент от 0.824 лв.) за тютюневото дружество.

За първите три месеца на годината Софарма АД има нетна консолидирана печалба в размер на 9.626 млн. лв. при приходи от 80.777 млн. лв.

До 31 март 2007 г. София БТ има нетна печалба в размер на 2.069 млн. лв., спрямо положителен финансов резултат от 855 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Вчера книжата на Софарма се търгуваха на нива от 7.13 до 7.22 лв. за брой, докато сделки с акциите на София БТ не се сключиха.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg