Акциите на Софарма отново в листата за къси продажби

528
Акциите на Софарма отново в листата за къси продажби

От днес книжата на Софарма АД отново отговарят на изискванията за къси продажби и маржин покупки, сочат данни от ежедневния бюлетин на БФБ-София.

Останалите четири емисии са Еврохолд България, Първа Инвестиционна Банка, Монбат и Химимпорт.

Финансови инструменти, които могат да служат за обезпечение при извършване на маржин покупки и къси продажби и с които могат да се извършват къси продажби на територията на Република България, са финансови инструменти, допуснати до търговия на регулиран пазар, които през последните 20 сесии на регулирания пазар отговарят едновременно на четири изисквания.

Първо - с тях да са сключвани сделки на регулирания пазар най-малко през 15 сесии; второ - минималният среднодневен обем от финансови инструменти, с които са сключени сделки на регулирания пазар, е не по-малко от 5000 броя; трето - среднодневният брой сключени сделки на регулирания пазар е не по-малко от 30 и четвърто - произведението от броя финансови инструменти от дадена емисия и цената на затваряне за последния ден на търговия с този финансов инструмент на регулирания пазар е не по-малко от 20 млн. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg