Акциите на Тодоров АД се въвеждат за търговия от 18 април

745
Акциите на Тодоров АД се въвеждат за търговия от 18 април

Емисията акции на Тодоров АД-София се въвежда за търговия на 18 април, сряда, съобщава БФБ - София.

Един от основните акционери на Тодоров АД – БенчМарк Груп АД планира да предложи за продажба 800 хил. акции, или 24.00% от капитала на дружеството, докато БГ Имобилиен ще продаде 300 хил. броя, или 8.82% от капитала, в случай че поръчките надвишат поне двойно предлаганите акции.

Минималната цена на акции при вторичното публично предлагане (букбилдинг) на компанията ще е 1.60 лв. за брой. Поръчки за участие в предстоящото вторично публично предлагане на Тодоров АД се приемат в ИП БенчМарк Финанс АД, инвестиционния посредник по подписката, както и останалите лицензирани посредници в страната.

Емисията акции е в размер на 3.4 млн. лв., разпределена на същия брой акции с номинал от 1 лев. На емисията се присвоява борсов код TODOROF.

Тодоров АД приключи 2006 г. с печалба от 76 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 215 хил. лв. за година по-рано. Нетните приходи от продажби на компанията са на стойност 2.001 млн. лв., срещу 1.402 млн. лв. за 2005 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg