Акциите на три публични дружества с дивидент се търгуват до днес

698
Акциите на три публични дружества с дивидент се търгуват до днес

Днес (4 юли) е последната дата за сключване на сделки с акциите на Златен лев Холдинг АД-София, ТК - ХОЛД АД-София и Стройинвест холдинг АД-София, в резултат на които приобретателят ще има право да получи дивидент.

Общото събрание на Златен лев Холдинг и ТК – ХОЛД взе решение да разпредели по 0.10 лв. брутен дивидент на акция за 2006 г., или 0.093 лв. нетен дивидент, докато акционерите на Стройинвест холдинг ще получат 0.53 лв. брутен дивидент на акция, или 0.4929 лв. нетен дивидент.

За първото тримесечие на 2007 г. Златен лев Холдинг обяви консолидирана загуба в размер на 270 хил. лв., спрямо отрицателен финансов резултат от 557 хил. лв. за година по-рано.

За същия период ТК – ХОЛД има консолидирана печалба от 228 хил. лв., спрямо 481 хил. лв. за година по-рано.

През първото тримесечие на 2007 г. Стройинвест холдинг отчита печалба от 54 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 4 хил. лв. до март 2006 г.

Вчера акциите на Златен лев Холдинг се търгуваха в диапазона от 1.63 до 1.80 лв. за брой, а тези на ТК-ХОЛД от 4.10 до 4.15 лв. Сделки с книжата на Стройинвест холдинг не се сключиха.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg