Акциите от увеличението на Индустриален Холдинг България в търговия от четвъртък

581
Акциите от увеличението на Индустриален Холдинг България в търговия от четвъртък

От четвъртък (30 август) за търговия на Българска фондова борса ще бъде въведена емисията акции от увеличението на капитала на Индустриален Холдинг България АД-София, съобщават от институцията.

Увеличението от 21.003 млн. лв. на 26.254 млн. лв. бе извършено, чрез превръщане на конвертируеми облигации на компанията в акции.

Припомняме, че акционерите на Индустриален Холдинг България ще гласуват за увеличение на капитала от 26.254 млн. лв. на 43.757 млн. лв. по време на общото събрание на акционерите, което е насрочено за утре (29 август).

Увеличението ще се извърши чрез издаване на до 17.503 млн. нови обикновени безналични акции с право на глас с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2.40 лв.

Основни акционери в холдинговото дружество са Венсайд Ентърпрайзис АД - 30.12%, ДЗХ АД, държащо 6.77% и ДПФ Алианц България АД с 5.57% от капитала. До момента по позицията са изтъргувани 8671 акции на нива от 12.36 и 12.56 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg