Акционер на Енергия обжалва търговото предложение във ВАС

1080
Акционер на Енергия обжалва търговото предложение във ВАС

Акционер на Енергия АД-Търговище обжалва във Върховния административен съд решението на Комисията за финансов надзор да издаде одобрение за търгово предложение от Енергия-97 АД, Енергия – Консулт ЕАД и Енерсис Холдингс С. А. Р. Л. към останалите акционери на дружеството, показва справка в сайта на съда.

Предложената цена на една акция за търговото предложение бе коригирана от 42.50 лв. на 49.57 лв. за акция, след като веднъж КФН издаде временна забрана на търговото предложение.

Инвеститорът, притежаващ 513 акции от дружеството изявява желание да се установи „Коя и в какъв размер е най-високата цена за една акция от капитала на Енергия АД, заплатена, от който и да било от тримата предложители през последните шест месеца преди регистрацията на предложението – 31 януари в КФН.

Също така след запознаване с материалите трябва да се установи колко е била цената на придобиване на 110 акции от капитала на Енергия АД от ЕнерСис Холдингс (Люксембург), придобити на 11 януари посредством сключена сделка на Българска фондова борса.

Съгласно бюлетина на БФБ-София най-ниската цена за акциите на Енергия АД от търговската сесия на 11 януари е била 73.10 лв., или с 32.19% по-висока от цената на търговото предложение.

По време на днешната търговска сесия сделки с акциите на компанията не се сключиха, като офертите купува/продава останаха на нива от 45.10/49.98 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...