Акционерите до 15 май взимат по 0.40 лв. дивидент от Складова техника

494
Общото събрание на Складова техника АД-Горна Оряховица е взело решение за разпределението на брутен дивидент от 0,40 лв. на акция (нетен дивидент от 0.372 лв. на акция), става ясно от сайта на Българска фондова борса.

Акционерите взеха решение за заделяне на общо 549 хил. лв. като „Други резерви” и 3% от печалбата на компанията за изминалата година, или 20475.68 лв. за тантиеми на членовете на Съвета на директорите.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 15 май 2007 г.

За първото тримесечие на 2007 г. Складова техника обяви печалба преди облагане с данъци в размер на 94 хил. лв., спрямо 57 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано.

Основният капитал на компанията е 282 хил. лв., а собственият – 9.049 млн. лв. Фаворит Холд притежава 65.65% от капитала на дружеството.

Акциите на дружеството се търгуваха за последно по време на търговската сесия от 18 април на цена от 23.00 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg