Акционерите на Албена гласуваха за разпределяне на дивидент

750
Акционерите на Албена гласуваха за разпределяне на дивидент

На провелото се в събота ОСА на Албена АД () акционерите на компанията гласуваха за разпределяне на брутен дивидент в размер на 0.5 лв. за лот. След данъчните отчисления собствениците на курортния комплекс ще получат по 0.475 лв. за притежавана ценна книга, съобщиха от Българска фондова борса.

Акционерите гласуваха още за възнаграждение на членовете на Съвета на директорите на Албена АД да отиде 1% от печалбата за 2007 г. след данъчно облагане. Остатъкът от положителния финансов резултат ще се отнесе към "Допълнителните резерви" на дружеството.

Общото събрание на акционерите овласти Съвета на директорите/изпълнителния директор на дружеството по реда на чл. 114 от ЗППЦК.

Става въпрос за сключване на договор за заем между дружеството и заемодател Албена инвест - холдинг АД () в размер на 2.5 млн. евро, както и учредяване в полза на заемодателя на особен залог на вземане на настоящи и бъдещи вземания по договори между Албена АД и MY TRAVEL според условията, и с оглед обосновката съдържащи се в предложението на Съвета на директорите.

Правото да получат дивидент имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-я ден след деня на ОСА, или към 30 юни.

В момента най-добрата поръчка за купува акции на Албена АД е на 87.01 лв., а за продава на 90 лв. Последната сделка е на цена от 87 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg