Акционерите на БАКБ ще гласуват за дивидент от 0.75 лв. на акция

575
Акционерите на БАКБ ще гласуват за дивидент от 0.75 лв. на акция

С решение на Надзорния съвет, ТБ Българо-Американска Кредитна Банка АД-София реши да свика общо събрание на банката на 18 април (сряда), става ясно от сайта на Българска фондова борса.

Основната точка в дневния ред ще бъде разпределението на финансовия резултат (нетната печалба) на дружеството за изминалата година, възлизаща на 33.686 млн. лв.

Проекторешението предвижда общо 24.217 млн. лв. да се отнесат във Фонд "Резервен", а останалите 9.489 млн. лв. да се разпределят като дивидент
.
Ако решението се приеме, брутният дивидент на една акция ще бъде 0.75 лв. (нетен – 0.6975 лв.)

Акционерите на банката ще гласуват също и за приемане на годишния финансов отчет на дружеството за изминалата година, доклада на регистрирания одитор и директора за връзка с инвеститорите, както и за промени в устава на компанията.

Последната дата за сключване на сделки, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото събрание, е 2 април 2007 г.

По последни данни от БФБ-София и Централен депозитар Българо-Американски Инвестиционен Фонд-САЩ, Чикаго притежава 53.88% от капитала на банката, докато
Emerging Markets-Grand Cayman, Georgetown и Balkan Ventures LLC имат съответно 10.02 и 9.99 на сто.

Вчера по позицията се изтъргуваха 5 акции на цена от 66.00 лв. за брой, или с 2.61% по-скъпо от предходната сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg