Акционерите на "Българска роза" овластяват СД с право да увеличава капитала

634
Акционерите на

Общото събрание на акционерите на "Българска роза" () ще гласува решение за овластяване на Съвета на директорите с правото да увеличава капитала на дружеството до 3 млн. лв. чрез издаване на нови акции за срок от пет години. За това съобщиха от x3news.

Събранието е насрочено за 6 юни от 11 ч. в Карлово, Индустриална зона, в работническия стол на дружеството.

На него акционерите ще овластят ръководството на „Българска роза“ и с правото за срок от 5 години да изключва или ограничава правото на акционерите по чл. 194, ал. 1 от ТЗ, а именно „всеки акционер има право да придобие част от новите акции, която съответства на неговия дял в капитала преди увеличаването.“

Право на глас в ОСА ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА или към 23 май. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в събранието, е 21 май.

Книжата на „Българска роза“ са търгувани за последно на борсата на 7 април, когато обемът възлиза на 10 лота, формирали и средната цена от 30 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg