Акционерите на Балканкар-Заря гласуваха за увеличение на капитала със собствени средства

752
Акционерите на Балканкар-Заря АД-Павликени взеха решение за увеличение на капитала на дружеството от 165 257 лева на 1 322 056 лева със собствени средства на дружеството за сметка на резервите и чрез превръщане на част от печалбата за 2006 г. в капитал, съобщават от БФБ-София.

По този начин всеки акционер ще получи по 7 от новите акции на дружеството.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право да получи акции от увеличението на капитала, е 13 юни 2007 година.
 
Общото събрание на акционерите промени и устава на дружеството. Според промените „капиталът на дружеството може да бъде увеличен по решение на съвета на директорите до достигане на номинален размер от 20 млн. лева”.

Друга точка от устава посочва, че „съветът директорите има право да взема решения за увеличаване на капитала до достигане на размера по ал.1 в срок от 5 години след вписване на това изменение на устава в търговския регистър.”

Компанията ще може да емитира и облигации на обща стойност 200 млн. лв. или равностойността им в друга валута. в срок до 5 години от вписване на това изменение на устава в търговския регистър.

За първото тримесечие на 2007 г. Балканкар-Заря обяви нетна печалба от 98 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 276 хил. лв. за сравнимия период година по-рано.

До момента са изтъргувани 60 акции на нива от 42.00 и 50.00 лв., което е нов исторически максимум по позицията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg