Акционерите на Билборд АД ще гласуват на 30 юни решение за двойно увеличение на капитала. Предложението за включване на извънредна точка в дневния ред на ОСА е на Васил Генчев, притежаващ повече от три месеца над 5 на сто от капитала на компанията.

Предложението предвижда увеличение на капитала от сегашните 7.5 млн. лв. на 15 млн. лв. Това ще стане чрез преобразуване на част от резервите на дружеството в капитал чрез издаване на нови 7.5 млн. поименни безналични акции с право на глас и номинална стойност 1 лв. всяка една.

Новите акции се разпределят между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличението, като право да участват в разпределението на новите акции, с които се увеличава капиталът, имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на приемане на решението на ОСА за увеличаване на капитала. Срещу всяка една стара акционерите ще получат по една нова.

Нека да припомним, че вчера от компанията уведомиха акционерите на Билборд АД, че дъщерното дружество Моушън Артс ООД е избрано за единствен рекламен оператор по отношение на всички външни и вътрешни рекламни съоръжения на МОЛ ВАРНА.

Въз основа на сключен ексклузивен, петгодишен договор за реклама дъщерното дружество ще изгражда и поддържа всички билбордове, ситилайтове, както и възложените допълнителни, нестандартни рекламни форми.