Акционерите на Биовет одобриха продажбата на когенерационната газова централа

946
Акционерите на Биовет одобриха продажбата на когенерационната газова централа

На проведено извънредно общо събрание на акционерите от 27 декември 2007 г. на Биовет АД-Пещера () бе овластен Управителният съвет и изпълнителните директори на дружеството да сключат сделка за продажба на обект „Когенерационна газова централа” за суматата от 13.3 млн. евро.

Общото събрание на акционерите одобрява мотивирания доклад на УС за целесъобразността и условията за сключване на сделки по чл. 114 ал. 1 т. 1 б. Б от ЗППЦК.

Купувач се явявава Турбо енерджи АД-гр. София, в което основен акционер е Адванс Пропъртис, също можоритар и в Хювефарма. Последното държи и над 75% от Биовет.

Акционерите овластяват Управителния съвет и изпълнителните директори на Биовет АД да сключат договор за особен залог с „Банка Пиреос България”АД, като обезпечение по договор за банков кредит между Хювефарма и „Банка Пиреос България” АД, върху машини и съоръжения, намиращи се в имот № 017033 (Мелнично стопанство), в имот № 017032 и в Цех за готови лекарствени форми, представляващ урегулиран поземлен имот - УПИ – І – ПП „Чико”, с площ от 17560 кв. м, с административен адрес: град Пещера ул. "Васил Петлешков" №. 48, в квартал 164 по ПУП на град Пещера.

Обезпеченият кредит ще бъде в размер на 21 600 000 евро, равняващи се на 42 245 928 лв. по централен курс на БНБ 1.95583, със срок на погасяване 60 месеца от датата на подписване на договора за банков кредит и при другите условия, предложени от банката.

Последната сделка по позицията е на цена 17 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg