Акционерите на БТК гласуваха за вливането на БТК Мобайл в компанията

637
Акционерите на БТК гласуваха за вливането на БТК Мобайл в компанията

Акционерите на провелото се по-рано днес извънредно ОСА на БТК () одобриха вливането на едноличното дружество БТК Мобайл в БТК, съобщават от Българска фондова борса.

Собствениците на компанията взеха също така решение за учредяване на едно или повече еднолични търговски дружества, собственост на БТК.

В резултат от телекома ще се прехвърли недвижима собственост на обща пазарна стойност до 281.57 млн. евро чрез непарични вноски в капитала на новоучредените еднолични търговски дружества.

Броят, начинът на учредяване, наименованието и видът на едноличните търговски дружества, размерът на техния капитал, както и броят, размерът и сроковете за извършване на отделните непарични вноски във всяко едно от тези новоучредени дружества ще бъдат определяни от БТК, се посочва в съобщението.

Последната сделка на БФБ с акции на компанията са сключени на 19 септември. Тогава са прехвърлени 50 лота при средна цена от 5 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...