Акционерите на БТК гласуваха за вливането на БТК Мобайл в компанията

617
Акционерите на БТК гласуваха за вливането на БТК Мобайл в компанията

Акционерите на провелото се по-рано днес извънредно ОСА на БТК () одобриха вливането на едноличното дружество БТК Мобайл в БТК, съобщават от Българска фондова борса.

Собствениците на компанията взеха също така решение за учредяване на едно или повече еднолични търговски дружества, собственост на БТК.

В резултат от телекома ще се прехвърли недвижима собственост на обща пазарна стойност до 281.57 млн. евро чрез непарични вноски в капитала на новоучредените еднолични търговски дружества.

Броят, начинът на учредяване, наименованието и видът на едноличните търговски дружества, размерът на техния капитал, както и броят, размерът и сроковете за извършване на отделните непарични вноски във всяко едно от тези новоучредени дружества ще бъдат определяни от БТК, се посочва в съобщението.

Последната сделка на БФБ с акции на компанията са сключени на 19 септември. Тогава са прехвърлени 50 лота при средна цена от 5 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg