Акционерите на Далия ще гласуват за отписване

679
Акционерите на Далия ще гласуват за отписване

Далия ЕАД-Габрово свиква извънредно ОСА на 30 август. На него ще се обсъжда и гласува предложението за отписване на дружеството от публичния регистър, воден от КФН, информират от компанията.

Да припомним, че акциите на Далия ЕАД се „качиха" за търговия на БФБ през април 2008 г. Тоагава Петя Рачева, главен счетоводител и ДВИ на компанията посочи за Profit.bg, че историята на дружеството започва през 2001 г. с производството и реализацията на готови мебели. Тя допълни, че голяма част от продукцията е предназначена за износ в страни от ЕС. Сред тях са Дания, Ирландия и Франция.

Рачева допълни, че през 2004 г. е започнало изпълнението на инвестиционна програма във високо ефективни съоръжения за сушене на дървен материал, което е и второто направление на дейност на фирмата. Продукцията от тази дейност е насочена предимно за вътрешния пазар.

Петя Рачева уточни тогава за Profit.bg, че до 2010 г. от Далия ЕАД са запланували да инвестират около 3.2 млн. лв. в конвенционални и вакумни сушилни на дървен материал и производството на фасонирани дъски и преработка на обла дървесина.

През тази над двугодишна борсова история на дружеството, липсва информация за търговия с акции на компанията на БФБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg