На проведеното днес Общо събрание на акционерите на Декотекс АД бе взето решение за учредяване на три нови акционерни дружества, всяко със седалище в гр. Сливен. Фирмите ще са еднолична собственост на публичната компания чрез внасяне на непарична вноска в капитала им.

Първото акционерно дружество ще се регистрира с предмет на дейност инвестиции в недвижими имоти, строителство, управление и продажби на недвижими имоти, посредническа дейност. Капиталът на дружеството ще се състои от непарична вноска – право на собственост върху недвижим имот – болничен комплекс (земя и незавършено строителство, намиращи се в гр. Сливен, с балансова стойност на имота 5 175 877 лв.).

Второто акционерно дружество ще се регистрира с предмет на дейност отдаване под наем на производствени, търговски и административни сгради и помещения, инвестиране в строителство и продажба на недвижими имоти; посредническа и комисионна дейност.

Капиталът на дружеството ще се състои от непарична вноска – право на собственост върху недвижима собственост (земя и сгради, извън описания в т. 1 недвижим имот, намираща се в гр. Сливен и гр. Кермен с обща балансова стойност 6 900 482 лв.).

Третото акционерно дружество ще се регистрира с предмет на дейност производство и продажба на текстилни изделия. Капиталът на дружеството ще се състои от непарична вноска - право на собственост върху движими вещи (машини, съоръжения, транспортни средства, суровини и материали, готова продукция, с обща балансова стойност 33 215 470 лв.).

Акционерите възложих и овластиха Съвета на директорите на Декотекс АД да предприеме всички необходими правни и фактически действия за учредяването, оценката и извършването на непаричните вноски и регистрацията на бъдещите три акционерни дружества.

Днес акциите на Декотекс останаха без изменение в стойността си от средните 3 лв. при изтъргуван обем от едва 10 книжа.