Акционерите на Декотекс гласуваха за учредяването на три нови дружества

557
Акционерите на Декотекс гласуваха за учредяването на три нови дружества

На проведеното днес Общо събрание на акционерите на Декотекс АД бе взето решение за учредяване на три нови акционерни дружества, всяко със седалище в гр. Сливен. Фирмите ще са еднолична собственост на публичната компания чрез внасяне на непарична вноска в капитала им.

Първото акционерно дружество ще се регистрира с предмет на дейност инвестиции в недвижими имоти, строителство, управление и продажби на недвижими имоти, посредническа дейност. Капиталът на дружеството ще се състои от непарична вноска – право на собственост върху недвижим имот – болничен комплекс (земя и незавършено строителство, намиращи се в гр. Сливен, с балансова стойност на имота 5 175 877 лв.).

Второто акционерно дружество ще се регистрира с предмет на дейност отдаване под наем на производствени, търговски и административни сгради и помещения, инвестиране в строителство и продажба на недвижими имоти; посредническа и комисионна дейност.

Капиталът на дружеството ще се състои от непарична вноска – право на собственост върху недвижима собственост (земя и сгради, извън описания в т. 1 недвижим имот, намираща се в гр. Сливен и гр. Кермен с обща балансова стойност 6 900 482 лв.).

Третото акционерно дружество ще се регистрира с предмет на дейност производство и продажба на текстилни изделия. Капиталът на дружеството ще се състои от непарична вноска - право на собственост върху движими вещи (машини, съоръжения, транспортни средства, суровини и материали, готова продукция, с обща балансова стойност 33 215 470 лв.).

Акционерите възложих и овластиха Съвета на директорите на Декотекс АД да предприеме всички необходими правни и фактически действия за учредяването, оценката и извършването на непаричните вноски и регистрацията на бъдещите три акционерни дружества.

Днес акциите на Декотекс останаха без изменение в стойността си от средните 3 лв. при изтъргуван обем от едва 10 книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg