Акционерите на Доверие Обединен Холдинг гласуваха за увеличение на капитала

672
Акционерите на Доверие Обединен Холдинг гласуваха за увеличение на капитала

Акционерите на Доверие Обединен Холдинг () приеха днес решението за увеличението на капитала на компанията от сегашните 13 149 848 лв. на до 14 026 505 лв., чрез издаване на нови 876 657 броя безналични акции, с право на един глас и номинална стойност 1 лев. Емисионната им стойност е определена на 12 лв. за брой. Това гласи корпоративното съобщение, изпратено до Българска фондова борса.

Посочва се още, че увеличението на капитала ще се счита за успешно, ако се запишат и платят най-малко 701 325 нови акции.

Увеличението ще се извърши в условията на публично предлагане на новоемитираните акции, след публикуване на потвърден от Комисията за финансов надзор проспект.

Срещу 15 права инвеститорите ще могат да запишат по една нова акция. При получаване на число, което не е цяло, се закръгля към по-малкото цяло число.

Обслужването на увеличението на капитала ще се извърши от инвестиционния посредник Първа Финансова Брокерска Къща ООД.

Правото да участват в увеличението на капитала имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери на 14-ят ден след деня на ОСА, или към 18 декември.
Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 15 този месец.

Днес акциите на холдинга се търгуваха на нива от 14.11 лв. и 14.38 лв. През деня се изтъргуваха 218 971 лв. при понижение на стойността им от 2.61% на средните 14.16 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg