Акционерите на Дружба стъкларски заводи обсъждат сплит 1:7

827
Акционерите на Дружба стъкларски заводи обсъждат сплит 1:7

Акционерите на Дружба стъкларски заводи АД () ще решават за увеличение на капитала със собствени средства от 6 689 562 лв. на 53 516 496 лв. , чрез издаване на 46 826 934 нови обикновени поименни безналични акции, с право на глас и номинална стойност от 1 лв. всяка, гласи корпоративно съобщение на сайта на Българска фондова борса. Това е една от точките на насроченото за 26 март извънредно ОСА.

Право да получат новите акции от увеличението на капитала ще имат лицата, вписани в регистъра на Централен Депозитар като акционери на дружеството на 14-ия ден след деня на провеждане на ОСА. Срещу една притежавана акция всеки от акционерите ще получи 7 нови акции от увеличението на капитала. ОСА избира за инвестиционен посредник Обединена Българска Банка да обслужва увеличението на капитала на дружеството, се казва още в известието.

Акционерите ще гласуват и проект за решение, с който ще овластят Съвета на директорите на Дружба стъкларски заводи с правото да вземат единодушно решение за увеличение на капитала до 200 млн. лв. през следващите 5 години, както и с правото да емитира облигации за не повече от 200 млн. лв.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери, 14 дни преди датата на събранието, или към 12 март. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на БФБ, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 10 март.

Нетната печалба на Дружба стъкларски заводи за изминалата година възлиза на 28.07 млн. лв., или по 4.20 лв./акция, става ясно от публикувания на БФБ-София отчет на компанията.

Година по-рано дружеството отчете положителен финансов резултат от 24.027 млн. лв., или по 3.59 лв./акция.

Нетните приходи от продажби за периода бележат повишение от 17.32%, за да достигнат 198.834 млн. лв.

Днес акциите на Дружба стъкларски заводи не се търгуваха на БФБ. В петък са изтъргувани 52 лота при средна цена от 120.69 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg