Акционерите на ЕМКА гласуват за двойно увеличение на капитала

715
Акционерите на ЕМКА гласуват за двойно увеличение на капитала

Общото събрание на акционерите на ЕМКА () ще решава печалбата на дружеството за 2007 г. в размер на 2.6 млн. лв. да не се разпределя под формата на дивиденти, а част от нея да бъде капитализирана. Това е една от точките на дневния ред на насроченото за 29 май ОСА на дружеството, съобщи x3news.

В случай че решението се приеме капиталът на ЕМКА ще нарасне от сегашните 5.38 млн. лв. на 10.75 млн. лв. Освен превръщането на част от миналогодишната печалба в капитал, за целта ще се преобразуват още и резервите, и част от неразпределената печалба от предходни години.

Новите акции, които ще се издават, ще се разпределят между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му.

Право да участват в разпределението на новите акции, с които се увеличава капиталът, имат лицата, придобили акции на дружеството най-късно 14 дни след датата на решението на ОСА за увеличаване на капитала (11 юни).

ОСА ще решава също така остатъкът от печалбата за 2007 г. да остане като неразпределена печалба, след попълване на задължителните резерви.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 15 май. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 13 май.

Засега акциите на ЕМКА поскъпват с 4.64%, до средните 13.08 лв. при обем от 41 887 изтъргувани лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg