Акционерите на Холдинг Пътища гласуваха за сплит 1:25

1525
Акционерите на Холдинг Пътища гласуваха за сплит 1:25

Общото събрание на Холдинг Пътища взе решение за сплит в съотношение 1:25 (намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството от 25 на 1 лев всяка и пропорционално увеличаване на техния брой при запазване на размера на капитала), при кворум от 68.81%, стана ясно днес.

След днешното събрание холдингово дружество преминава към двустепенна система на управление – Надзорен и Управителен съвет.

Акционерите решиха да освободят като членове на съвета на директорите на Холдинг Пътища - Занзи Холдингс БГ, Нео Трейдо и ВАТО 2002, а в Надзорния съвет да влязат Васил Божков, Нове Холдинг АД и Йоана Чолакова.

Четири от асфалтосмесителите са пуснати в експлоатация, а петия се очаква да бъде доставен през следващата година, съобщиха от дружеството.

Относно възнагражденията на Надзорния съвет се взе решение председателя да получава 14 хил. лв. месечно възнаграждение, а всеки друг член по 12 хил. лв. Председателят на Управителния съвет на дружеството ще взима 12 хил. лв. месечно, изпълнителния директор – 7 хил. лв., а всеки друг член по 5 хил. лв.

Общото събрание гласува „за” отдаване на лизинг на закупените два асфалтосмесители Ammann UNIGLOBE 200 QUICK на дъщерните дружества "Пътинженеринг - М" - ЕАД, Монтана, и "Пътностроителна техника" - ЕАД, София, а закупените три асфалтосмесители Ammann Global 160 QUICK да бъдат отдадени на лизинг съответно по един брой на "Пътстрой" - ЕАД, Ловеч, "Пътинженеринг" - АД, Плевен, и "Бургаспътстрой" - АД, Бургас.

Печалбата на ХД Пътища нарасна над три пъти за деветмесечието на годината, посочи изнесеният консолидиран отчет на дружеството към края на миналия месец. За периода тя е възлязла на 16.65 млн. лева, в сравнение с 5.43 млн. лева година по-рано, сочат още данните.

За добрия резултат е съдействал ръстът от близо два пъти в консолидираните приходи до 92.52 млн. лева, в сравнение с 42.88 млн. лева година по-рано, като най-голямо повишение отбелязаха приходите от продажба на услуги, скочили до 67.15 млн. лева, в сравнение с 34.54 млн. лева година по-рано.

Днес акциите на холдинга регистрираха повишение от 3.1%, до средна цена от малко над 39 000 лв. и изтъргувани до момента 12 акции. Офертите при позицията към момента са на нива от 39 500 лв. продава и 38 400 лв. купува за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg