Акционерите на ИХ България решават за емитиране на конвертируеми облигации

935
Акционерите на ИХ България решават за емитиране на конвертируеми облигации

Точка в дневния ред на предстоящото Общо събрание на акционерите на Индустриален холдинг България () предвижда обсъждане на решение за емитиране на нова емисия от конвертируеми облигации. Събранието ще се проведе на 30 юни, съобщават от Българска фондова борса.

На него акционерите ще обсъждат и решение за разпределяне на финансов резултат.

Право на глас в ОСА ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието, или към 16 юни.

Нека да припомним, че преди малко повече от година акционерите на холдинга гласуваха за увеличение на капитала на Индустриален холдинг България чрез превръщането на конвертируеми облигации в акции.

Увеличението на капитала се извърши чрез конвертиране на до 5.25 млн. поименни, безналични конвертируеми облигации в обикновени, поименни, безналични акции с право на глас.

Конвертирането на облигациите бе в съотношение 1 облигация за 1 акция на деня на падежа на облигационния заем – 2 юли 2007 г. Тогава капиталът на холдинга е 21 млн. лв. След последното му увеличение в края на миналата година основният капитал достигна 43.76 млн. лв.

Управителният съвет определи срок от 25 юни 2007 г. до 28 юни 2007 г. включително, в който облигационерите, притежаващи безналични конвертируеми облигации към 22 юни 2007 г., да запишат акции от увеличението на капитала на дружеството срещу конвертиране на притежаваните от тях облигации.

Днес капитализацията на Индустриален холдинг България нараства с 0.27%, до средните 7.33 лв. за лот. Изтъргуваните до момента книжа са 17 749 общо.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg