На проведеното през изминалата седмица редовно годишно общо събрание на акционерите на инвестиционно дружество “Капман Капитал” бяха гласувани промени в устава на дружеството.

Акционерите приеха изменение в състава и структурата на активите на фонда. Инвестициите в акции, емитирани от други инвестиционни дружества или договорни фондове бе гласувано “за” да бъдат увеличени от 10% на до 30% от активите на “Капман Капитал”. Направените промени ще влязат в сила след одобрение от страна на надзорния орган - Комисия за Финансов Надзор.

Общото събрание прие също отчета за дейността на “Капман Капитал” АД през 2006 г. и освободи от отговорност членовете на съвета на директорите за дейността им през отчетната година. Инвеститорите гласуваха 10% от печалбата да бъде използвана за попълване на фонд “Резервен”, а остатъкът от нея да остане като неразпределена печалба на дружеството.

Доходността от направените инвестиции на инвестиционно дружество “Капман Капитал” през 2006 г. е в размер на +50.59% на годишна база. Очакванията на мениджмънта са към края на тази година нетната стойност на активите на инвестиционно дружество “Капман Капитал” да достигне 18 млн. лв. или предвижданото процентно изменение спрямо предходната година е + 92%.

Към днешна дата нетната стойност на активите на фонда възлиза на 11.9 млн. лв. Реализираната доходност от началото на годината е +21.16%.

Портфолио мениджърите на “Капман Капитал” продължават упражняването на активен подход на управление на инвестициите, включващ постоянно следене на пазарните условия и ребалансиране на портфейла спрямо настъпилите промени. Основният стремеж е възползването от краткосрочните флуктуации на паричния и капиталовия пазар и реализирането на капиталова печалба.

Изпълнителен директор на инвестиционното дружество е Сибила Грозданова. Тя бе избрана на проведеното на 17 април 2006 г. редовно годишно Общо събрание на акционерите на дружеството.

Тя има бакалавърска и магистърска степен по “Счетоводство и контрол” от УНСС и последваща специализация по “Финанси” в University of LaCrosse и стаж в отдел “Финанси” на Mesirow Financial. Тя е активен съдеятел във формирането и развитието на инвестиционните процеси в България. Участвала е в редица семинари и работни срещи, между които “International Accounting Standards” и “Capital Markets and International Standards of Financial Reporting”, организиран от USAID.

Инвестиционно дружество “Капман Капитал” АД е част от финансова група “Капман”. Групата една от водещите финансови институции на българския капиталов пазар, предоставяща на клиентите си вече 10 години широк набор от инвестиционни продукти и услуги.

Наскоро, съвместно с лизингово дружество “Дженерал Лизинг” АД, “Капман” представи най-новия си продукт, свързан с допълнително финансиране на клиентите на “Капман Взаимни Фондове”.