Общото събрание на Лавена АД-Шумен избра нов Съвет на директорите, съобщават от дружеството. В него влизат Константин Шаламанов, Валентин Кънчев, Петър Тренев, Димитър Найденов и Петина Георгиева.

Акционерите гласуваха и за извършване на промени в устава на дружеството. Общото събрание гласува и правомощия на Съвета на директорите за иницииране на процедура по издаване на облигации.

От новото ръководство на „Лавена” АД потвърдиха намерението си да предприемат производствено и технологично обновление на предприятието, както и да инвестират в разширяване на производството.

Предвижда се оптимизиране на дистрибуторската мрежа на вътрешния пазар за собствените продукти за здраве и красота на компанията.

„Лавена” АД е сертифицирана със система за управление на качеството ISO 9001:2000 от Lloyd’s Register Quality Assurance. Изпитвателната лаборатория на „Лавена” АД има акредитация, съгласно БДС EN ISO/IEC 17025:2001 и Сертификат за акредитация със срок на действие до 2010 г.

Основните пазари на които се продават продуктите, произведени от дружеството, са България, Русия, САЩ и редица страни от Европейският съюз.

Днес по позицията се изтъргуваха 20 акции на нива от 17.50 лв. за брой.