Акционерите на Метизи гласуваха за увеличение на капитала

819
Акционерите на Метизи гласуваха за увеличение на капитала

Общото събрание на Метизи АД-Роман взе решение за увеличение на капитала от 500 137 лв. на 7 502 055 лв., със собствени средства, чрез издаване на нови 7 001 918 броя обикновени поименни безналични акции, всяка една с номинална стойност от 1 лв.

Новите акции, които се издават, се разпределят безплатно между акционерите съразмерно на участието им в капитала до увеличаването му, като за всяка притежавана акция ще се получи по 14 от новите, безплатно.

Последната дата за сключване на сделки с акциите на дружеството, в резултат на които приобретателят има право на нови акции е 4 юли 2007 г.

Акционерите на компанията взеха и решение печалбата на дружеството за 2006 г. в размер на 128 хил. лв. да бъде отнесена във фонд Резервен, а досегашните членове на Съвета на директорите да бъдат избрани за нов 5-годишен мандат.

За първото тримесечие на 2007 г. Метизи има нетна неконсолидирана печалба в размер на 41 хил. лв. спрямо положителен финансов резултат от 25 хил. лв. за година по-рано. Основен акционер в дружеството е Свилен Кръстанов с 49.89 на сто от капитала.

Днес по позицията се изтъргуваха 77 акции на нива от 60.00 до 60.20 лв. за ценна книга.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg