Акционерите на Монбат решават за двойно увеличение на капитала

1487
Акционерите на Монбат решават за двойно увеличение на капитала

Акционерите на Монбат () ще решават на насрочено за 16 май общо събрание за увеличение на капитала от сегашните 19.5 млн. лв. на 39 млн. лв. чрез преобразуване на част от печалбата за 2007 г. и резервите на дружеството в капитал, съобщи x3news. За целта ще се емитират нови 19.5 млн. акции с номинал 1 лв.

Новите акции се разпределят между акционерите, съразмерно на участието им в капитала до увеличението. Право да участват в разпределението на новите акции ще имат лицата, придобили акции най-късно 14 дни след датата на приемане на решението на ОСА.

Всеки акционер, който е придобил акции до 14 ден след датата на Общото събрание на акционерите, на което е прието решение за увеличаване на капитала, срещу една своя акция получава 1 нова.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на ОСА, или към 30.04.2008 год.

Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на Борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 25.04.2008 год.
Акционерите ще гласуват и решение за разпределяне на 3.482 млн. лв. под формата на дивидент.

Право да получат дивидент имат акционерите, придобили акции до 14-ия ден след датата на ОСА, като събранието ще овласти УС да извърши всички необходими действия по изплащането на дивидента на акционерите, начален срок за изплащане на дивидента със съдействието на Централен депозитар АД и търговска банка.

Днес акциите на Монбат поевтиняха с 1.84% на БФБ до средните 25 лв. при обем от 11 239 изтъргувани лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...