Акционерите на Неохим гласуваха за 0.5 лв. брутен дивидент

647
Акционерите на Неохим гласуваха за 0.5 лв. брутен дивидент

Общото събрание на акциoнерите на Неохим () прие на 6 юни да разпредели част от печалбата за 2007 г. под формата на дивидент. Сумата, която ще се разпредели между акционерите, е в размер на 1 327 179 лв. от общо 3.01 млн. лв. печалба за миналата година. Брутният дивидент за акция ще е в размер на 0.5 лв., а не 0.35 лв., каквото бе предложението на СД на компанията, съобщава x3news.

Право да участват в разпределянето на печалбата ще имат лицата, вписани в ЦД като акционери на Неохим 14 дена след провеждането на ОСА. Изплащането на дивидента ще започне от 1 септември.

Освен за разпределяне на печалбата акционерите подкрепиха и решението за обратно изкупуване на книжа на до 3% от капитала на Неохим или 79 630 лота. Срокът за извършване на изкупуването е 180 календарни дни, считано от деня, следващ датата на оповестяване по реда на чл.111, ал.6 от ЗППЦК.

В случай, че в посочения по-горе срок не се изкупи максималният брой акции общото събрание на акционерите овластява съвета на директорите, по своя преценка, да удължи срока с нови 180 календарни дни.

Днес акциите на компанията поевтиняха с 0.2% на средните 73.51 лв. при обем от 15 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg