Акционерите на Оптела ОТ решават за 29-кратно увеличение на капитала

606
Акционерите на Оптела ОТ решават за 29-кратно увеличение на капитала

Акционерите на Оптела-оптични технологии () ще гласуват на насроченото за 26 юни ОСА решение за увеличение на капитала от сегашните 315 хил. лв. на 9.14 млн. лв. чрез емитране на 8.82 млн. нови акции. Това съобщават от Българска фондова борса.

Увеличението ще е за сметка на компанията. За целта част от миналогодишната печалба на компанията ще бъде капитализирана. Срещу всяка една акция от старата емисия се разпределят по 28 акции от новата емисия.

Нека да припомним, че консолидираната печалба на Оптела за 2007 г. е 9.11 млн. лв. при 14 хил. лв. година по-рано. Разликата се дължи на ръста в приходите на компанията. В перото "Други" през 2007 г. са постъпили 10.47 млн. лв. спрямо 344 хил. лв. към 2006 г. С 200 хил. лв. на 304 хил. лв. нарастват за година и нетните приходи от продажба на продукция. 

Акционерите ще гласуват и решение за попълване на фонд „Резервен“ с 309 хил. лв. от текущата печалба за 2007 г. за достигане на 1/10 и по-голяма част от капитала.

Дневният ред на събранието предвижда и промяна на името на компанията от Оптела-оптични технологии на Оптела-лазерни технологии.

Право на глас в ОСА имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери 14 дни преди датата на събранието или към 12 юни. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 10 юни.

Днес акциите на компанията поскъпнаха на БФБ с 3.42% на средните 11.5 лв. при обем от 90 изтъргувани лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...