Акционерите на Пиринхарт одобриха прехвърлянето на активи, въпреки забраната на КФН

488
Общото сърание на акционерите на Пиринхарт отхвърлиха предложението на Съвета на директорите да не подлагат на гласуване точката от дневния ред за овластяване на СД за извършване на сделки с дълготрайни материални активи, поради забрана от Комисията за финансов надзор, съобщават от БФБ.

Въпреки забраната на регулатора акционерите овластиха ръководството на Пиринхарт да извърши прехвърлянето на определените дълготрайни активи на дружеството.

Комисията за финансов надзор наложи запор върху гласуването на проблемната точка от дневния ред още през септември. Стойността на активите е 2.634 млн. лв. и начислените към тях лихви за 950 хил. лв., или общата сума от 3.585 млн. лв., като прехвърлянето цели да покрие задължения на Пиринхарт към Туримекс СА Швейцария.

Наскоро от компанията обявиха, че временно отлагат планираното увеличение на капитала на дружеството. Пиринхарт възнамеряваше да увеличи капитала си от 659 335 лв. на 1 978 005 лв., чрез издаването на 659 335 права, всяко от които да позволява записване на две нови акции от новата емисия с номинална стойност 1.00 лв.

Алфа Дивелопмънтс ЕАД-София притежава 82.23% от капитала на Пиринхарт, докато Ханфорд Кънсълтанси (Овърсис) Лимитед, Кипър, гр. Никозия има 11.0793 на сто.

За последно търговия с книжата на Пиринхарт е регистрирана в началото на септември при 5.20 лв. за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...