Акционерите на Север холдинг решават за петкратно увеличение на капитала

453
Акционерите на Север холдинг решават за петкратно увеличение на капитала

Акционерите на Север холдинг () решават за петкратно увеличение на капитала. Това ще се случи на насроченото за 16 юни редовно Общо събрание на акционерите, съобщава x3news. Предложението, което предстои да се обсъжда, предвижда увеличаването на капитала от сегашните 780.66 хил. лв. на до 3.9 млн. лв., чрез издаване на нови 3.12 млн. нови акции.

Събранието ще овласти съвета на директорите на холдинга с правомощието да увеличи капитала на компанията до 50 млн. лв. в срок от три години.

За 2007 г. Север Холдинг има нетна печалба от 818 хил. лв., или 1.05 лв./акция, спрямо 64 хил. лв., или 0.05 лв./акция за година по-рано.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 21 юли. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА е 29 май.

За последно акциите на Север холдинг са търгувани на борсата на 18 март. Тогава са прехвърлени 15 лота при цена от 1 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg