Акционерите на Стара планина Холд ще гласуват за дивидент

1560
Акционерите на Стара планина Холд ще гласуват за дивидент

Акционерите на Стара планина Холд ще гласуват на насроченото за 23 юни редовно, годишно ОСА, решение за разпределяне на дивидент за 2010 година. Предложението за разпределяне на печалбата за миналата година е записано като точка втора от дневния ред, а дружеството ще разпредели печалбата съгласно предложенията на акционерите на общото събрание.

„Стара планина Холд прилага политика на ежегодно разпределяне на дивиденти. Съветът на директорите предполага, че на редовното годишно общо събрание акционерите ще продължат традицията за разпределяне на част от финансовата печалба за дивидент", се чете в Доклада за дейността на компанията за 2010 година. „За всяка година от своето съществуване Стара планина Холд е изплащал дивидент. Общата сума на разпределения дивидент до 2010 г. вкл. е 3.49 млн. лева. Първоначалната инвестиция е била изплатена само от дивиденти след седмата година от съществуването на холдинга".

Стара планина Холд приключи 2010 г. с нетна печалба в размер на 550 хил. лева, според данните от годишния одитиран отчет на групата. Подобен резултат е с 58% над постигнатото година по-рано.

Основният капитал на компанията е 21 млн. лв. и е разпределен в същото количество ценни книжа.

Решения за разпределяне на дивидент предстои да гласуват и акционерите на основните дружества от портфейла на Стара планина Холд - М+С Хидравлик (27 май), ХЕС (15 юни) и Елхим-Искра (10 юни).

От споменатите по-горе компании, сделки с акциите на борсата има единствено при Стара планина Холд. Книжата на групата поскъпват с 0.13%, до 3.76 лв. за лот. На тази цена са изтъргувани всичко на всичко 300 книжа.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

centarche
# 0
14:03 | 28 March 2011
divident 0.001 lv
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg