Акционерите на Тодоров АД гласуваха единодушно за продажбата на хотелиерския бизнес на дружеството, като цената за това бе от 3.1 млн. лева. Решението беше взето на проведеното днес извънредно Общо събрание на акционерите.

В гласуването не взе участие мажоритарният собственик на компанията Иван Тодоров, както и свързаните с него лица и фирми.

Приходите от продажбата на хотелската база се предвижда да се използват за преструктуриране кредитите на Тодоров АД, което представлява друга точка от дневния ред на днешното събрание, отново прието единодушно от представените акционери.

„Това значително ще намали разходите на дружеството, правени за лихви, което е и един от основните мотиви за това действие“, коментира Тодоров по време на Общото събрание на акционерите.

Купувач на хотелската база, находяща се в с. Брестовица, е дружеството Тодоров Пропърти Мениджмънт.

В случая ОСА упълномощи изпълнителния директор Иван Тодоров да представлява дружеството при изпълнение на всички дейности, касаещи осъществяването на сделката.

Час преди приключването на борсовата търговия по позицията се изтъргуваха сумарно 1 200 акции, като последната цена бе при 0.8 лева за брой.

Нека припомним, че при проведеното вторично предлагане на акциите на дружеството през изминалата година те бяха пласирани при цена от 2 лева за акция.