Акционерите на Тодоров АД единодушно приеха продажбата на хотелския бизнес

514
Акционерите на Тодоров АД единодушно приеха продажбата на хотелския бизнес

Акционерите на Тодоров АД гласуваха единодушно за продажбата на хотелиерския бизнес на дружеството, като цената за това бе от 3.1 млн. лева. Решението беше взето на проведеното днес извънредно Общо събрание на акционерите.

В гласуването не взе участие мажоритарният собственик на компанията Иван Тодоров, както и свързаните с него лица и фирми.

Приходите от продажбата на хотелската база се предвижда да се използват за преструктуриране кредитите на Тодоров АД, което представлява друга точка от дневния ред на днешното събрание, отново прието единодушно от представените акционери.

„Това значително ще намали разходите на дружеството, правени за лихви, което е и един от основните мотиви за това действие“, коментира Тодоров по време на Общото събрание на акционерите.

Купувач на хотелската база, находяща се в с. Брестовица, е дружеството Тодоров Пропърти Мениджмънт.

В случая ОСА упълномощи изпълнителния директор Иван Тодоров да представлява дружеството при изпълнение на всички дейности, касаещи осъществяването на сделката.

Час преди приключването на борсовата търговия по позицията се изтъргуваха сумарно 1 200 акции, като последната цена бе при 0.8 лева за брой.

Нека припомним, че при проведеното вторично предлагане на акциите на дружеството през изминалата година те бяха пласирани при цена от 2 лева за акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg