Общото събрание на акционерите на Топливо АД остави без дивидент за 2007 г. акционерите си, въпреки внесеното предложение “половината от печалбата на компанията за изминалата година да отиде за дивидент”, предаде репортер на Profit.bg.

Внесеното предложение бе гласувано “против” от мажоритарния собственик, който подкрепи неразпределението на дивидент и оставянето на печалбата на компанията, като неразпределена.

По време на днешното събрание бяха гласувани и сделки по чл. 114 със свързани дружества, от които ръководството на Топливо очаква печалба 4.17 млн. лв. през следващите 1-3 г., от който 1.5 млн. лв. печалба от продажба на ДМА.

Акционерите не подкрепиха мажоритарния собственик и при предложението за свикването на ново общо събрание и избор на нов одитор на компанията. Profit.bg. припомня, че досегашният одитор бе PricewaterhouseCoopers.

Ръководството потвърди прогнозите си за 2008 г., според които се очакват приходи в размер на 310 млн. лв. и печалба от 9.45 млн. лв. срещу 277 млн. лв. постъпления за 2007 г. и положителен финансов резултат от 8.311 млн. лв.

До момента сделки с акциите на Топливо не са осъществени, като офертите купува/продава са на нива от 19.75/19.85 лв. за брой.

Снимка: synergon.bg