Акционерите на Топливо показаха жълт картон на ръководството

1347
Акционерите на Топливо показаха жълт картон на ръководството

Общото събрание на акционерите на Топливо АД остави без дивидент за 2007 г. акционерите си, въпреки внесеното предложение “половината от печалбата на компанията за изминалата година да отиде за дивидент”, предаде репортер на Profit.bg.

Внесеното предложение бе гласувано “против” от мажоритарния собственик, който подкрепи неразпределението на дивидент и оставянето на печалбата на компанията, като неразпределена.

По време на днешното събрание бяха гласувани и сделки по чл. 114 със свързани дружества, от които ръководството на Топливо очаква печалба 4.17 млн. лв. през следващите 1-3 г., от който 1.5 млн. лв. печалба от продажба на ДМА.

Акционерите не подкрепиха мажоритарния собственик и при предложението за свикването на ново общо събрание и избор на нов одитор на компанията. Profit.bg. припомня, че досегашният одитор бе PricewaterhouseCoopers.

Ръководството потвърди прогнозите си за 2008 г., според които се очакват приходи в размер на 310 млн. лв. и печалба от 9.45 млн. лв. срещу 277 млн. лв. постъпления за 2007 г. и положителен финансов резултат от 8.311 млн. лв.

До момента сделки с акциите на Топливо не са осъществени, като офертите купува/продава са на нива от 19.75/19.85 лв. за брой.

Снимка: synergon.bg

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg