Акционерите на "Трейс" обсъждат възможност за 20-кратно увеличение на капитала

901
Акционерите на

Капиталът на "Трейс Груп Холд" () да може да бъде увеличен до двадесет пъти с решение на Съвета на директорите чрез издаване на нови акции за период от 5 години. Това е една от точките от дневния ред, който акционерите на дружеството ще обсъждат на насроченото за 21 май ОСА.

Акционерите ще гласуват и правото да се издават и привилегировани акции, с изключение на такива, които дават право на повече от един глас или на допълнителен дивидент, съобщава още x3news.

Предстои да се гласува решението за разпределяне на печалбата за 2007 г., както и неразпределената пeчалба от минали години, съгласно направено предложение от Съвета на директорите.

Днес акциите на „Трейс“ се търгуваха на БФБ между 112.5 лв. и 116.6 лв. В резултат на сделките книжата на пътностроителния холдинг поскъпнаха с 1.74% до средните 114.31 лв. Обемът по позицията достигна 1 134 лота.

Нека да припомним, че през 2008 г. ръководството на дружеството предвижда да направи инвестиции в размер над 30 млн. лв., които ще се финансират от набраните средства от първичното публично предлагане на акции и със сключването на договори за лизинг.

За изминалата година "Трейс Груп Холд" АД е реализирало общо приходи в размер на 25.165 млн. лв. и извършило общо разходи в размер на 19.371 млн. лв. Финансовият резултат на дружеството е счетоводна печалба в размер на 5.794 млн. лв., като разходите за данъци от печалбата са 581 хил. лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...