Капиталът на "Трейс Груп Холд" (

) да може да бъде увеличен до двадесет пъти с решение на Съвета на директорите чрез издаване на нови акции за период от 5 години. Това е една от точките от дневния ред, който акционерите на дружеството ще обсъждат на насроченото за 21 май ОСА.

Акционерите ще гласуват и правото да се издават и привилегировани акции, с изключение на такива, които дават право на повече от един глас или на допълнителен дивидент, съобщава още x3news.

Предстои да се гласува решението за разпределяне на печалбата за 2007 г., както и неразпределената пeчалба от минали години, съгласно направено предложение от Съвета на директорите.

Днес акциите на „Трейс“ се търгуваха на БФБ между 112.5 лв. и 116.6 лв. В резултат на сделките книжата на пътностроителния холдинг поскъпнаха с 1.74% до средните 114.31 лв. Обемът по позицията достигна 1 134 лота.

Нека да припомним, че през 2008 г. ръководството на дружеството предвижда да направи инвестиции в размер над 30 млн. лв., които ще се финансират от набраните средства от първичното публично предлагане на акции и със сключването на договори за лизинг.

За изминалата година "Трейс Груп Холд" АД е реализирало общо приходи в размер на 25.165 млн. лв. и извършило общо разходи в размер на 19.371 млн. лв. Финансовият резултат на дружеството е счетоводна печалба в размер на 5.794 млн. лв., като разходите за данъци от печалбата са 581 хил. лв.