Акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт гласуваха за придобиването на ТВ Бурлекс

1099
Акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт гласуваха за придобиването на ТВ Бурлекс

Извънредното общото събрание на акционерите на ЦБА Асет Мениджмънт () от 30 май овласти УС и изпълнителния директор на дружеството за извършване на сделки по чл.114. от ЗППЦК.

Същността на сделката по чл. 114 от ЗППЦК се състои в покупка на 100 % от капитала на варненската търговска верига Бурлекс 104, при цени и условия съгласно сключения предварителен договор за покупко – продажба на акции от 4 февруари, и анекса към него от 21 април, съобщи x3news.

Изпълнителният директор на компанията Ивайло Маринов представи пред акционерите мотивиран доклад за целесъобразността и условията на сделката по покупка на Бурлекс 104, собственик на верига от магазини за хранителни стоки с марка Бурлекс.

Сделката е изключително важна за ЦБА Асет Мениджмънт, за да се поддържа и развива конкурентоспособността му, както и с оглед на развиване на бъдещите планове за разкриване на търговските обекти в региони, където покупателната способност на населението надхвърля средната за страната, съобщават от компанията.

До този момент дъщерните дружества на ЦБА АМ, ЦБА - Велико Търново, ЦБА - Габрово и ЦБА- Русе, управляват общо 18 магазина в градовете Велико Търново, София, Русе, Габрово и Търговище, както и логистичен център в Русе.

След полученото разрешението от КЗК за извършване на сделката по придобиване на ТВ Бурлекс и получения мандат от ОС на акционерите за покупка на 100 % от капитала на Бурлекс 104, следва финализиране на сделката за покупка на дружеството до края на месец юни.

С покупката към изградената верига на ЦБА Асет Мениджмънт ще се прибавят нови 8 супермаркета във Варна и по един в Добрич, Провадия и Каварна. Така компанията ще управлява 29 магазина в 9 града на България, а търговските площи, с които оперира ще нараснат от 3.9 хил. кв. м в средата на 2007 г., до 16.5 хил. кв. м в средата на 2008 г.

От началото на сесията досега книжата на ЦБА АМ поевтиняват на Българска фондова борса с 5.37% до средните 3.17 лв. при обем от 1 750 изтъргувани лота.

Снимка: Ивайло Маринов, изп. директор, ЦБА Асет Мениджмънт (сн. ЦБА Асет Мениджмънт)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg