Акционерите на Вамо ще решават за покриване на загуби до 2006 г.

532
Акционерите на Вамо ще решават за покриване на загуби до 2006 г.

Вамо АД-Варна свиква общо събрание на акционерите на 26 април 2007 г., на което ще се решава за покриване на загуби на дружеството, натрупани до 2006 г., става ясно от съобщение до БФБ-София.

Акционерите на компанията ще гласуват и за промени в устава, както и за промени в органите на управление на дружеството и ще приемат годишния финансов отчет и отчета на директора за връзка с инвеститорите.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Вамо, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в предстоящото общо събрание е 10 април 2007 г.

Вамо АД приключи 2006 г. със загуба от 136 хил. лв., спрямо положителен финансов резултат от 541 хил. лв. за година по-рано. Основният капитал на варненския производител на дизелови двигатели е 817 хил. лв., докато собственият възлиза на 18.351 млн. лв.

По време на днешната търговска сесия бяха изтъргувани общо 519 акции на нива от 31.00 и 32.70 лв. за брой.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg