Акционерите на Явор гласуваха за увеличение на капитала

448
Акционерите на Явор гласуваха за увеличение на капитала

На проведеното вчера общо събрание на акционерите (ОСА) на Явор АД () се взе решение за увеличение на капитала на дружеството със собствени средства от 112 537 лв. на 15 079 958 лв., чрез издаване на нови 14 967 421 акции, съобщават от Българска фондова борса.

Капиталът се увеличава със средства на дружеството в общ размер от 14 967 421 лв., представляващи част от фонд “Резервен”, надхвърляща определения в закона и устава минимално изискуем размер от 1/10 от регистрирания основен капитал.

В съответствие с разпоредбите на Търговския закон, новите акции от увеличението на капитала се разпределят между акционерите безплатно и съразмерно на участието им в капитала до увеличаването.

Последната дата за сключване на сделки на БФБ с право за участие в увеличението на капитала е 10 октомври. Срещу една стара акция дружеството ще раздаде по 133 от новата емисия.

Акциите на компанията не са търгувани на БФБ от 23 свептември, когато са прехвърлени 2 лота срещу средните 120 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg