Книжата на Каолин АД-Сеново днес отново отчетоха ръст, въпреки неубедителното представяне на родните индекси. Отчетен бе ръст от 3.62% до 5.7 лв., което формира пазарна капитализация от 135 млн. лв. за компанията.

Спрямо дъното, регистрирано на 2 февруари тази година, това е повишение от 188% по позицията. За последно книжата са се търгували на тези нива септември 2008 г.

Каолин АД отчита консолидирани приходи от продажби за първите шест месеца на годината в размер на 55.315 млн. лв., което представлява понижение от 17% спрямо реализираните 66.684 млн. лв. за сравнимия период на година по-рано.

На консолидирана база към 30 юни 2009 г. дружеството отчита по-малък спад в продажбите, отколкото на неконсолидирана база спрямо същия период на 2008 г. (17% спрямо 19% за индивидуалните приходи).

Това е в резултат както на нормализиране на производствената и търговска дейност в Украйна, съпроводено с предстоящото завършване на мащабната инвестиция в дъщерното дружество "ПКСП" Украйна, така и на стабилното позициониране на дъщерните компании в Сърбия.

През изминалото тримесечие "Соларпро" АД за пръв път отчита съществен принос към приходите на групата в размер на почти 6%. Като пряк резултат от това в края на август официално бе пуснат в експлоатация първия етап на фотоволтаичната електроцентрала на „Соларпро" в с. Янково, Шуменско.

Предметът на дейност на Каолин е добив и преработка на каолини, кварцови пясъци, глини, шамот, варовици, фелдшпатови пясъци, фелдшпад, доломит, керамични преспрахове и др.