Акцонерите на ОЦК решават за обединяване с Горубсо-Мадан

766
Акцонерите на ОЦК решават за обединяване с Горубсо-Мадан

Акцонерите на ОЦК () ще решават на насроченото за 10 юли ОСА за обединяване с Горубсо-Мадан, съобщава x3news.

Точка в дневния ред на събранието предвижда възлагане на Управителния съвет на публичната компания да предприеме действия за обединяване дейността на ОЦК с Горубсо-Мадан като направи предложение до Общото събрание за най-добрата за това правна и икономическа форма за преобразуване на двете дружества.

Към 31 март 2008 г. Оловно-цинков комплекс отчeтe като финансов резултат печалба в размер на 1.03 млн. лв., спрямо 4.95 млн. лв. преди година.

Реализираните приходи на дружеството за отчетния период са в размер на 41.189 млн. лв, като нетните приходи от продажби са 38.345 млн. лв. и финансови приходи – 2.844 млн. лв.

Към 31 март 2008 г. делът на износа представлява 90.73% от приходите от продажба на продукция.

В сравнение със същия период на 2007 г., нетните приходите от продажба на продукция са намалели с 15.947 млн. лв., което се дължи както на понижението в цената на цинка, така и на задържане в процеса на реализация на стоковия метал с цел постигане на оптимални финансови резултати.

Днес книжата на комбината поевтиняха с 1.65% на средните 43.36 лв. при обем от 747 лота.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg