Албена АД ще изгради в близките години в едноименния курорт няколко нови хотела с 1 000-1 500 стаи, съобщи изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев.

Няма да последваме пътя на други черноморски комплекси на агресивно строителство, а ще запазим уникалната архитектура на "Албена", заяви Красимир Станев, цитиран от БТА.

Той обясни, че в курорта ще продължи събарянето на някои от най-старите хотели, изградени преди 40 години, а на тяхно място ще бъдат построени нови.

Така четиризвездният "Фламинго", вдигнат на мястото на стария хотел "Прага", влезе в експлоатация през миналото лято. В близките години дружеството планира да бъдат съборени и "Кардам", "Добротица", "Доростор, "Камелия".

Ще бъдат изградени нова автогара и закрити паркинги още в началото на курорта, където летовниците ще оставят колите си, за да бъде намален автомобилният трафик вътре в селището, допълни Красимир Станев.

По неговите думи ще се търси ново архитектурно решение за пешеходната алея, на която ще бъде разрешено само движението с велосипеди, ролери и рикши.