Въвеждането на акциите на Бялата лагуна АД за търговия на Българска фондова борса през март 2007 г. популяризира дейността на дружеството и предизвика интереса на местни и чуждестранни инвеститори, се посочва в официално съобщение на дружеството до борсата.

В момента Албена АД-к.к. Албена е в процес на преговори с потенциален чуждестранен инвеститор за продажбата на акциите си в дъщерното дружество.

Заявен интерес има и от страна на други чужди компании.

Бялата Лагуна е разположен на 9 км северно от Балчик, на 8 км южно от Каварна, както и на 50 км от Летище Варна. Основната сфера на дейност на дружеството е стопанисване на курортния комплекс Бялата лагуна и продажбата на хотелиерски и допълнителни услуги.

Посочените данни от проспекта на компанията сочат, че акциите ще бъдат въведени за търговия на БФБ-София на цена от 22.00 лв., което ще оцени компанията на 94.6 млн. лв.

Бялата Лагуна АД има загуба от 155 хил. лв. за първото тримесечие на 2007 г., спрямо отрицателен финансов резултат от 73 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано, става ясно от публикувания на БФБ-София отчет на дружеството.

Основният капитал на дружеството е 4.3 млн. лв., а собственият – 91.169 млн. лв. Албена АД притежава 99.99% от компанията.

Рано днес акциите на Албена се търгуват в диапазона от 105.10 и 106.98 лв. за брой. Търсене при Бялата лагуна има на цена от 3.31 лв., но липсва предлагане.