Албена АД в процес на преговори за продажбата на Бялата лагуна

1020
Албена АД в процес на преговори за продажбата на Бялата лагуна

Въвеждането на акциите на Бялата лагуна АД за търговия на Българска фондова борса през март 2007 г. популяризира дейността на дружеството и предизвика интереса на местни и чуждестранни инвеститори, се посочва в официално съобщение на дружеството до борсата.

В момента Албена АД-к.к. Албена е в процес на преговори с потенциален чуждестранен инвеститор за продажбата на акциите си в дъщерното дружество.

Заявен интерес има и от страна на други чужди компании.

Бялата Лагуна е разположен на 9 км северно от Балчик, на 8 км южно от Каварна, както и на 50 км от Летище Варна. Основната сфера на дейност на дружеството е стопанисване на курортния комплекс Бялата лагуна и продажбата на хотелиерски и допълнителни услуги.

Посочените данни от проспекта на компанията сочат, че акциите ще бъдат въведени за търговия на БФБ-София на цена от 22.00 лв., което ще оцени компанията на 94.6 млн. лв.

Бялата Лагуна АД има загуба от 155 хил. лв. за първото тримесечие на 2007 г., спрямо отрицателен финансов резултат от 73 хил. лв. за сравнимия период на година по-рано, става ясно от публикувания на БФБ-София отчет на дружеството.

Основният капитал на дружеството е 4.3 млн. лв., а собственият – 91.169 млн. лв. Албена АД притежава 99.99% от компанията.

Рано днес акциите на Албена се търгуват в диапазона от 105.10 и 106.98 лв. за брой. Търсене при Бялата лагуна има на цена от 3.31 лв., но липсва предлагане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...